Språk:

nlensvbefrde

Mineralkomposit

Bänkskivor av mineralkomposit finns i ett mycket brett utbud av färger och utföranden. För varje köksstil finns därför en lämplig bänkskiva i mineralkomposit. Nästan alla typer av mineralkompositmaterial har dessutom mycket praktiska egenskaper, vilket enkelt förklarar varför mineralkomposit för närvarande är den mest populära köksbänken.

 

Vad är mineralkomposit?

Mineralkomposit är ett industriellt tillverkat stenmaterial, med fältspat och kvarts som huvudkomponent. Även om det finns dussintals producenter av mineralkomposit i världen, arbetar Jetstone bara med ansedda och NSF-certifierade kompositleverantörer som Caesarstone, Diresco och Silestone. Denna NSF-certifiering ger dig garanti att du köper livsmedelssäker mineralkomposit!
Mineralkomposit är i allmänhet mycket konstant i färg och struktur, men på grund av de naturliga råmaterialen går det aldrig att utesluta färg- och strukturskillnader jämfört med färgproverna.

 

Mineralkompositytor

De flesta bänkskivor som Jetstone levererar i mineralkomposit har en högblank yta (polerad). Men även den matta borstade ytan (satäng) är populär i mineralkomposit. Det ger bänkskivan en mer robust utstrålning, men är mer känsligt för fläckar i de första månaderna.

 

Mineralkomposit i vardagen

Egenskaperna hos mineralkompositmaterial kan variera något per färg och yta, men i allmänhet gäller att materialet har en bra reptålighet och är tämligen värmebeständigt. Det rekommenderas dock att alltid använda underlägg, eftersom varma pannor, lock och ugnsformar kan orsaka en så kallad termisk chock, vilket orsakar permanent skada.
Mineralkomposit med en polerad (högblank) yta är mycket fläcktåligt, speciellt i melerade färger. I enfärgade färger och i mineralkompositmaterial med en matt (satäng) yta kommer eventuella fläckar att vara mer märkbara, men med rätt underhåll kan dessa fläckar mestadels också tas bort ordentligt.

 

Specifika egenskaper

I mineralkomposit kan det förekomma små pigmentfläckar, ‘högkontrastföroreningar’ (till exempel ljusa partiklar i ett mörkt material, eller omvänt). Under blandningsprocessen uppkommer dessa pigmentfläckar, dock påverkar detta inte kvaliteten av materialet utan är en naturlig del av mineralkomposit.

 

Vill du veta mer om egenskaperna hos mineralkompositmaterial och hur materialet relaterar sig till andra material? Ta en titt på vår speciella sida om materialegenskaper.