Språk:

nlensvbefrde

Säker och ansvarstagande mineralkomposit

Mineralkomposit är ett oerhört populärt material för bänkskivor i bla. köket. Det stora utbudet av olika färger och variationer i kombination med dess extremt praktiska egenskaper är en stor anledning till att komposit har blivit så populärt. Men dessa praktiska egenskaper är inte alltid en självklarhet för alla.

 

Mineralkomposit från hela världen

Fler och fler tillverkare runt om i världen producerar mineralkompositskivor. En positiv utveckling, som bidrar till att detta material ökar i popularitet. Produktionen av komposit är emellertid en specialitet, där produktionstekniker och särskilt de resurser som används är mycket avgörande för utseendet och finishen på den färdiga bänkskivan. Därav kan kvaliteten skilja sig betydligt från de olika producenterna.

 

NSF och GreenGuard garanterar en säker livsmedelsgodkänt mineralkomposit

Jetstone väljer sina leverantörer noggrant och arbetar endast med kvartsmaterial som är certifierade i enlighet med NSF- och GreenGuard-standarder. Dessa stora, oberoende organisationer är engagerade många olika tester och inspektionen av material inom hygien och livsmedelssäkerhet. Aspekter som naturligtvis är av stor vikt när det gäller köksbänkskivan. Våra leverantörers certifikat för NSF samt GreenGuard finner ni via länkarna nedan:
– Caesarstone: NSF och GreenGuard
– Diresco: NSF och GreenGuard

 

Socialt ansvar

Våra kompositleverantörer är inte bara inriktade på livsmedelssäkra produkter utan också på deras sociala ansvar, där miljön spelar en viktig roll. Caesarstone och Silestone, till exempel, är certifierade i enlighet med ISO 14001 och Diresco arbetar endast med växtbaserad bioharts. Våra leverantörer är också kritiska till vilka resurser de använder; Diresco arbetar till exempel med Sibelco för en ansvarsfull utvinning av kvarts.