Språk:

nlensvbefrde

Montering planlimmad diskho

 

Diskhon är en av de mest intensivt använda delarna av ett kök, planlimmad är den vanligaste varianten. För att kunden inte skall uppleva att diskhon ’tandar’ eller att vattnet inte går att torka ner i vasken är det viktigt att den planlimmade diskhon är rätt placerad ”i höjd”. Några tips för montering av en planlimmad diskho, där det framförallt är viktigt att den sitter ”plant” med bänkskivan:

 

1. Placera diskhon i utskärningen och kontrollera att fasettens botten ligger ordentligt i nivå med toppen av diskhon.
2. Sitter diskhon lite för lågt? Placera då en plastdistans i falsen där det behövs, tills diskhon sitter ordentligt i jämnhöjd med fasetten runt hela vasken.
3. Innan du börjar montera, rengör och avfetta utskärningen och diskhon noggrant.
4. Tejpa kanten på urtaget på bänkskivan med maskeringstejp (extra viktigt för Natursten och Komposit med matt yta)! På detta sätt minimerar du risken för silikonfläckar som är mycket svåra att få bort från bänkskivan.
5. Applicera sedan en ”bädd” silikon i utskärningen och placera diskhon ovanpå silikonen.
6. Tryck ner diskhon och lägg vikt i botten av diskhon.
7. Spraya kittet med starkt tvålvatten/Finisher spray och skär bort överflödigt silikon snyggt.
8. Se till att slutanvändaren vet att de inte får använda diskhon de första 24 timmarna efter montering. Gäller även VVS arbete.

 

Allmänna tips:

Leverera alltid en bänkskiva med rätt underhållsråd för slutanvändaren. Du kan till exempel använda underhållsbroschyren i vår underhållssats och hänvisa till allmänna tips för användning och vanliga frågor på vår webbplats. Rekommendera också kunden att inte använda bänkskivan de första 24 timmarna efter installationen så att allt kan torka ordentligt.