Språk:

nlensvbefrde

Keramik

Keramiska bänkskivor ökar i popularitet inom köksbranschen. Jetstone har nu olika attraktiva färger i keramik, inklusive flera serier med en unik yta som t.ex. betong, marmor och rost. Keramiksortimentet kommer bara att växa de kommande åren med tanke på materialets ökande popularitet och dess extremt praktiska egenskaper.

 

Keramik är en industriellt tillverkad produkt, tillverkad av lera som bränns vid extremt höga temperaturer. Keramiska bänkskivor är resultatet av en avancerad utveckling, genom att samma teknik som används inom klinkertillverkningen också tillämpas för storlekar som kan användas till specialanpassade bänkskivor.

 

Keramiska ytor och egenskaper

Keramik finns endast i en satäng yta (matt, borstad). En annan orsak till detta materials ökande popularitet är att keramik kombinerar ett vackert, naturligt utseende med känsla och exceptionellt praktiska egenskaper, samtidigt som det är mycket hygieniskt.

Keramik har en mycket finkornig struktur och generellt en mycket jämn färg. Eftersom den tillverkas av naturliga råvaror kan dock inte variationer i färg och struktur, exempelvis vid jämförelse med prover, uteslutas.

 

Keramik i vardagen

Även om egenskaperna varierar något beroende på färg, kan keramik vanligtvis beskrivas på följande sätt:

 

Reptålighet

Keramik, satäng + + + + + + [utmärkt]

 

Värmetålighet

Keramik, satäng + + + + + + [utmärkt]

 

Tålighet mot fläckar

Keramik, satäng + + + + + + [utmärkt]

 

I motsats till granit och kvartskomposit är keramik känslig för slag eller spetsiga belastningar. Detta är i synnerhet relevant vid transport. Var dock försiktig med spetsiga och/eller tunga objekt som kan falla ner på ytan.