Språk:

nlensvbefrde

Diskhoar

Jetstone kan förutom er bänkskiva och er kantfinish även leverera den eller de diskhoar ni behöver till er beställning. På detta sätt försäkrar ni er om att er diskho levereras samtidigt som er bänkskiva. Vi tar också fullt ansvar för diskhons och mått för utskärningen.

 

Diskhoar i rostfritt

Vårt sortiment av diskhoar i rostfritt stål baseras på samarbete med leverantörer som t.ex. FrankeABK och Blanco, samtliga varumärken som är synonyma med kvalitet. Vi kan leverera alla vanliga typer av diskhoar från dessa märken från lager, och andra typer kan också levereras utan problem.

Diskhoar i rostfritt stål är mycket praktiska. De är enkla att rengöra med ett rengöringsmedel, men det innebär också att fina repor dock uppkommer på rostfritt stål under normal användning.

 

Färgade diskhoar

En tydlig trend som går nu är färgade diskhoar; inte enbart svart är populär men även guld och kopparfärgade varianter eftertraktas.
Man kan fördela färgade diskhoar i tvår typer; rostfria diskhoar som får en ”coating” eller behandling, såsom Reginox serier New York, Ohio och Miami och så finns det diskhoar tillverkade av syntetiska- eller komposit materialen såsom Frankes SID och KBG serier.
Diskhoar som är baserade på rostfritt med en ”coating”/ behandling har en något lägre tålighet mot repor och syror. Av den anledningar är det bra att vara lite mer försiktigt och försök att inte kasta in bestick eller andra tyngre föremål som kan repa diskhon och undvik att utsätta ytan för starka kemikalier och aggressiva rengöringsmedel under längre tid.

 

Diskhoar i natursten, kvartskomposit eller keramik

Vi kan leverera diskhoar tillverkade av de flesta material som vi levererar bänkskivor i. De är alla specialtillverkade och passar er bänkskiva perfekt. Diskhoar som tillverkats av samma material som bänkskivan ger en extra känsla av lyx, i synnerhet om ni vill ha en underlimmad diskho med girade skarvar.

Diskhoar i sten finns med tre olika bottnar; plan botten, ”kuvert”-botten eller en botten i rostfritt stål. Diskhoar med en kuvertbotten är den smartare varianten av de tre. De ger en bättre avrinning än med en plan botten, då en del vatten (och avfall) kan bli kvar på dessa. Den huvudsakliga fördelen med diskhoar i sten med en botten av rostfritt stål är att de har högre tålighet när de används tillsammans med en vattenkran med kokande vatten (t.ex. Quooker).  En vattenkran med kokande vatten bör användas försiktigt i kombination med en botten i sten, i synnerhet när mörkare kvartskomposit används.

 

Kaklade diskhoar

De kaklade diskhoarna levereras med en yta av plast. Diskhon är relativt lätt i vikten och har en begränsad känslighet för värme (en känd nackdel av kaklade diskhoar på ett rostfritt underlag). Ändå rekommenderar vi inte att använda en hetvattenkran (som tex. Quooker) i kombination med denna typ av diskho.

Kaklade diskhoar är populära på grund av sitt snygga utseende och traditionella känsla. Jetstone levererar dessa diskhoar i svart/vitt som standard, men andra färgkombinationer kan ordnas på beställning.