Språk:

nlensvbefrde

Calacatta & Estatuario

 

På grund av den ökade efterfrågan på bänkskivor med marmorutseende introducerar Jetstone två nya ljusa keramiker med vacker marmorstruktur; Calacatta och Estatuario. Dessa två keramikerna kombinerar marmorns vackra utseende med keramikens praktiska egenskaper. Det är en utmärkt lösning eftersom all marmor är känslig för repor, syror och fläckar, vilket tyvärr gör marmorn mindre lämplig som bänkskiva i kök.

 

 

Den huvudsakliga skillnaden mellan de två nya keramikerna är marmoreringen. Estatuario kännetecknas av en större ådring som kompletteras med mindre ådringar, och Calacatta har en jämnare marmorerad struktur. Speciellt för dessa två keramikerna är att det är möjligt i viss utsträckning att få mönsteranpassning och även en så kallad ”Open book structure”. Pris för mönsteranpassning fås på begäran. Ni hittar mer information om det på baksidan av proverna.

 

 

Precis som alla andra keramiker från Jetstone har även Calacatta och Estatuario en matt satängyta och givetvis har de keramikens alla praktiska egenskaper; de är extremt värmebeständiga, reptåliga, syrafasta och smutsavvisande. Calacatta och Estatuario finns i 6 mm och 12 mm tjocklek, och maximal storlek är 3150 x 1450 mm.